Com afecta el PropTech al sector immobiliari

Què és el PropTech?

Són moltes les empreses del sector immobiliari que fan servir tecnologia per millorar o reinventar els seus serveis. Molts pensaran que és una moda, altres ho veuran com una oportunitat i altres com una amenaça. El sector immobiliari està canviant, i això és una realitat. Hi ha una tendència ascendent de canvi en moltes empreses que estan fent servir la tecnologia per optimitzar els seus productes i serveis, provinent dels EUA i Europa, i ja ha arribat a Espanya. Només a l’estat espanyol el PropTech ha creat més de 4.000 llocs de treball i rebut més de 8.000 milions d’euros en inversió internacional des de 2015. Al post de Marenmar Immobles et parlem sobre el PropTech i el gran impacte que està generant en el sector immobiliari.

 

En la majoria de països observem com les comissions de la intermediació immobiliària baixen cada any. En aquesta direcció, cada vegada són més les empreses que estan adaptant-se als nous preus i al nou model de negoci. I és que, el Regne Unit és un dels països que cobra comissions més baixes a tot el món gràcies a la ràpida renovació tecnològica en el sector.

No només parlem de preu, també de qualitat. A l’hora d’avaluar els serveis d’una empresa PropTech podem observar que la tecnologia obté millors resultats. Per posar un exemple, com el Big Data, sobre resultats i qualitat de servei: entre una consultora que utilitzi Big Data i una altra que no ho faci, el client farà servir la primera, perquè comprarà informació més precisa i de major qualitat, a causa de que el Big Data permet gestionar i emmagatzemar moltes més dades gràcies a la tecnologia. La consultora offline no podrà competir amb aquesta informació i, encara que pogués, hauria d’invertir molt més diners amb el aquesta metodologia.

El creixement que van a viure les PropTech no pot comparar-se al de la resta d’empreses immobiliàries. La inversió permet a les empreses tecnològiques créixer ràpidament, i això suposa un canvi molt important respecte el sector immobiliari. El que sí és segur, és que les PropTech, que han vingut per quedar-se.

Havies sentit a parlar de les PropTech? Què et sembla?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *