Coneix els avantatges de la subrogació hipotecària

El concepte de subrogació hipotecària porta ja molt temps en el sector immobiliari i avui a Marenmar Immobles, volem aclarir alguns aspectes perquè coneguis què és la subrogació hipotecària i alguns dels avantatges que et pot proporcionar.

Subrogar, en termes generals, significa substituir en una obligació o dret a la persona que els posseïa. El terme “subrogació” en l’àmbit hipotecari significa canviar alguna de les parts del contracte. Avui us parlarem dels dos tipus principals de subrogació hipotecària: del deutor i del creditor.

La subrogació del deutor és aquella en la qual es canvia el titular de la hipoteca. Aquest cas pot donar-se quan comprem una casa, per exemple, que ja està anteriorment hipotecada. El banc té la possibilitat de no admetre al deutor si aquest no compleix els requisits o no passa l’estudi de riscos al que serà sotmès. D’aquesta manera ens donen la possibilitat d’assumir el deute ja existent sense haver de pagar més impostos.

El segon tipus és la subrogació del creditor. Aquest tipus de subrogació es duu a terme quan es canvia la nostra hipoteca d’un banc a un altre. Aquestes pràctiques van començar a afavorir-se des del govern perquè la competència entre entitats bancàries fos major. En canviar de banc, el client sol tenir una millora general en les condicions de la seva hipoteca sense haver contractat una nova ni haver cancel·lat l’anterior.

Normalment surt més rendible pagar les despeses de subrogació (1% sobre la quantitat que queda per pagar) que contractar una hipoteca nova des del principi. Ja que si ens trobem amb que volem comprar una casa que ja està hipotecada, segurament surtin unes despeses més baixes si subroguem la hipoteca que ja està contractada i la canviem per una altra entitat bancària. Si renunciem a la hipoteca que ja està estipulada per després començar de nou amb una nova a un altre banc, els tràmits seran més llargs i els costos, majors. Es tracta d’una decisió que cal pensar i estudiar al detall la rendibilitat que t’ofereixen ambdues opcions.

Ja has dut a terme algun tipus de subrogació hipotecària? Ens encantaria saber la teva experiència!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *