Com estalviar aigua de forma òptima en el teu habitatge

Consumir aigua de manera excessiva pot desequilibrar el nostre entorn natural i reduir cada vegada més la quantitat d’aigua de la qual podem fer ús. Per aquest motiu és necessari controlar aquest consum prenent mesures eficients per a assegurar el proveïment present i futur. Com aconseguir-ho?

-Estalvia aigua en la teva neteja personal. Tanca l’aixeta mentre t’ensabonis. Utilitza un got en raspallar-te les dents. Per a afaitar-te, n’hi ha prou amb tenir aigua en el lavabo. Sempre és millor dutxar-se que banyar-se. 5 minuts és temps suficient per a una dutxa habitual.

-Buida la cisterna del vàter només el necessari. No usis el vàter com una paperera, No llancis papers, burilles, etc. Instal·la dispositius que dosin la descàrrega.

-La rentadora, l’imprescindible. No utiltitzis la rentadora o el rentavaixella a poca o mitja càrrega. Aprofita tota la seva capacitat en cada rentada. Utilitzar l’aigua corrent per a refredar begudes, fruita o llaunes, suposa un cost incalculable per a pobles amb clima mediterrani. Hem d’evitar-ho. La tecnologia ajuda.

Com estalviar i controlar el consum
-Assegura’t que tens instal·lat un comptador individual d’aigua i procura fer un seguiment dels rebuts. El control individual millora el consum.

-Repara amb urgència les avaries d’aixetes i canonades, ja que una aixeta que degota suposa 30 litres diaris d’aigua malgastada. Si vius en una comunitat, revisa periòdicament les canonades interiors i aljubs per a detectar possibles fugides d’aigua.

Com evitar problemes
-No tiris olis, dissolvents o productes de neteja que puguin contaminar el medi ambient o produir embussos en la xarxa, tant interior com general.

-No eliminis restes d’obra, com a ciment o enderrocs, a través de la xarxa de sanejament. Pot produir greus embussos. Existeixen organismes i empreses autoritzades per a l’eliminació segura en abocadors d’aquest tipus de residus.

 Et sumaràs a aquestes tècniques per reduir el consum d’aigua a la teva llar?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *