Smart cities: Què són?

T’imagines una ciutat on res estigués connectat? Et veus capaç viure en una ciutat on no es provoqui la interacció entre ciutadans i els serveis públics de la ciutat? Intenta concebre, per un moment, una ciutat que no faci ús de les noves tecnologies per a avançar-se a les necessitats dels ciutadans o atendre-les en temps real. En aquest post t’expliquem què és una Smart City i tot el que és capaç de fer per tu.

Què són les Smart Cities? Com hem vist, una Smart City és una ciutat intel·ligent, una ciutat connectada o fins i tot se li podria definir com una ciutat amb cervell. Es basen en un model de desenvolupament sostenible, en el qual, la tecnologia compta amb un paper crucial i és el d’afavorir la interacció entre els ciutadans i l’entorn urbanita.

Com s’aconsegueix una Smart City?
La connectivitat de les Smart Cities ofereix possibilitats gairebé infinites, perquè les opcions poden anar des d’oferir dades en temps real a les Administracions Públiques, com conèixer l’estat de serveis d’aigua, de mobilitat o trànsit, residus i fins i tot del sistema d’enllumenat. D’aquesta manera, els ajuntaments poden gestionar les tasques municipals i ajustar-se a les necessitats concretes del moment, aconseguint una eficiència en l’assistència dels treballs.

Mobilitat urbana
L’ús de mitjans de transports nets és un punt a tenir en compte, ja que una Smart City té entre els seus objectius el millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Empreses de lloguer de motos elèctriques, bicicletes o fins i tot patinets, donen punts per a convertir-se en Smart City.

Connectivitat
La connectivitat en una ciutat és fonamental, com una infraestructura sense cables. Hi ha empreses de telecomunicacions que permeten la connexió d’equips, treballant a través de IoT.

Parc mòbil i trànsit rodat

Gràcies a les tecnologies es pot gestionar el trànsit, oferint vies alternatives menys concorregudes i fins i tot, es pot gestionar de manera eficient les places de pàrquing en un barri o a la ciutat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *