Què són els comptadors de llum intel·ligents?

Segurament has sentit parlar dels famosos comptadors intel·ligents, però saps quines són totes els seus avantatges i com funcionen? Al llarg d’aquest article t’explicarem tot el que necessites saber sobre el funcionament i manteniment dels nous els comptadors de llum intel·ligents.

Què són els comptadors de llum intel·ligents?
Aquests equips electrònics s’encarreguen de la mesura i gestió del consum d’energia que s’ha realitzat en els habitatges, amb potències de fins a 15kW i de manera remota, sense la necessitat que un tècnic hagi de desplaçar-se a fer les lectures corresponents.

Amb la instal·lació d’aquests comptadors intel·ligents s’aconsegueix també una major conscienciació energètica i un ús més responsable i racional de l’electricitat, perquè ens ofereixen dades en temps real i, a més, permeten aprofitar al màxim les tarifes amb discriminació horària.

Com funcionen aquests comptadors intel·ligents?
En els nous comptadors hi ha un LED de color vermell que indica, segons la freqüència de parpelleig, l’estat de consum energètic. Resulta molt pràctic per a poder controlar-los amb un sol cop de vista perquè segons la posició i la intensitat de la llum vermella sabem si el consum de llum s’ha disparat o si no hi ha consum.

Quins avantatges tenen els comptadors digitals respecte als analògics?
Els avantatges que trobem en aquests equips són moltes i molt variades ja que aquest nou sistema és ràpid, àgil, senzill d’ajustar, permet una lectura telemàtica i un major control del consum. No et perdis tots els avantatges dels nous comptadors de llum!

Més rapidesa de resposta davant incidències
En el cas que es produeixi alguna avaria en el subministrament és més fàcil identificar el problema i se soluciona més ràpid aquest.

Ajust fàcil de potència
Canviar la potència és molt més fàcil ara, ja que es pot fer de manera remota, sense la necessitat d’un tècnic.

Lectura telemàtica
La lectura dels comptadors es fa de manera remota, sense necessitat d’haver d’anotar-ho en el típic registre en paper. Tingues en compte que en aquesta mena de comptadors les lectures no són estimades, sinó reals.

Major control de consum
Es pot controlar el consum energètic, realitzar lectures reals a distància i disposar de més informació, afavorint l’estalvi i l’ús eficient, perquè en tot moment se sap el consum.

El que pot permet saber en quin horari fem un consum major i adaptar-nos millor a les tarifes que més convingui.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *