És possible comprar la casa dels teus somnis?

Fer-te amb la casa dels teus somnis és una de les metes més emocionants que pots arribar a complir, però també pot ser un maldecap si no vas preparat per a la paperassa, els números i termes fins ara possiblement desconeguts que es creuaran pel camí. Però, perquè això no passi i que res ni ningú t’impedeixi convertir-te en propietari de la teva primera llar, el millor és seguir una sèrie de pautes prèvies a sol·licitar una hipoteca.

El primer que has de saber és que és el millor moment per a comprar, així almenys l’avalen les dades de l’INE: entre gener i febrer de 2019 s’han formalitzat 67.580 préstecs a Espanya, és a dir, 10.000 més que en 2018. És a dir, que per primera vegada des de la Gran Recessió es signen més hipoteques de les que es cancel·len.

Trobes la casa dels teus somnis i et preguntes; Podré pagar-la? Els estalvis que has estat acumulant durant anys haurien de ser suficients com per a assumir una hipoteca.

Tingues en compte que, per norma, el préstec que t’oferirà el banc no ha de ser superior al 80% del valor de la propietat. Es recomana que, com a màxim, es destini un 35% del sou i ingressos a finançar l’habitatge.

Hipoteca fixa, variable o mixta?
Existeixen tres tipus d’hipoteques en funció dels interessos del préstec que et donarà el banc: fixa, variable i mixta. Triar la millor depèn de les teves circumstàncies abans de comprar.
Per exemple, en els préstecs fixos, l’interès es manté constant, per la qual cosa no els afecten les pujades o baixades dels tipus d’interès. Solen incloure tipus més alts i terminis d’amortització més curts.

Però, d’altra banda, els préstecs variables canvien en funció de l’evolució d’indicadors com l’euríbor, per la qual cosa són més inestables. L’euríbor és un índex que marca el tipus d’interès mitjà al qual les entitats financeres europees es presten diners entre si a curt termini, per la qual cosa la seva quantitat sempre varia i sol revisar-se semestral o anualment.

En últim lloc, les hipoteques mixtes mantenen els tipus durant més d’un any i després es tornen variables.

Deixa’t aconsellar
Respon totes les preguntes del banc i no et quedis amb cap dubte, és molt important que tinguis clars tots els passos del procés. Ocultar dades sol et perjudicarà per a analitzar adequadament la viabilitat del préstec.

Acudir a intermediaris com a immobiliàries suposarà un cost, però t’estalviarà maldecaps. Compta amb assessorament professional i tingues al cap que les hipoteques no són una ciència exacta, per la qual cosa no desesperis, serà un procés llarg però, si de debò persegueixes la casa dels teus somnis, l’aventura de la hipoteca valdrà la pena.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *