Com s’obté la rendibilitat d’una inversió?

La rendibilitat és un dels factors que es té en consideració pels inversors abans de comprar una propietat amb l’objectiu de llogar-la. Els sentiments associats a la compra d’una propietat no són els mateixos quan es compra per llogar o quan es compra per viure. A Marenmar Immobles t’expliquem com es calcula la rendibilitat d’una inversió.

El concepte de rendibilitat té matisos. No és el mateix parlar de la rendibilitat bruta o neta. Aquesta aclaració és clau per poder conèixer el rendiment real d’una inversió.

Càlcul de la rendibilitat bruta:
Es calcula sobre el preu de compra i té en compte la renda bruta anual percebuda.

El càlcul s’obté multiplicant el lloguer mensual per dotze mesos, i es divideix pel preu de compra de la propietat, multiplicat per 100.

El preu de compra inclou també la suma de les despeses de l’adquisició de l’immoble: notari, registre, impostos, gestoria, agència i cost total del crèdit hipotecari.

Rendibilitat bruta:
És un primer indicador molt eficaç. Permet comparar el que és comparable: ja que per cada immoble, les despeses i els impostos locals són diferents. No obstant això, la rendibilitat bruta dóna una primera indicació, juntament amb altres factors, per obtenir un càlcul més exacte.

La rendibilitat neta:
Per calcular la rendibilitat neta, cal tenir en compte tots les diferents despeses que haurà d’assumir el propietari de l’habitatge: Quina rendibilitat pot suposar llogar un habitatge?
La rendibilitat neta varia habitualment entre un 2 i un 7%. Els petits habitatges tenen una rendibilitat superior a les grans, però els inquilins canvien més sovint. Pot haver-hi així més períodes sense inquilins i més despeses de manteniment de l’habitatge.

En canvi, els habitatges grans són menys rendibles. Però els seus inquilins són més estables, ja que són més sovint famílies.

Amb tota objectivitat el, lloguer actualment té una molt bona relació risc / rendibilitat, especialment en comparació de les inversions financeres. Aquests últims, quan són de baix risc, donen poca rendibilitat. Les inversions que donen més rendibilitat en la majoria dels casos són molt més arriscades.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *