Rutines per a desconnectar a casa

L’actual contingència sanitària que travessem i la intenció d’evitar la propagació del COVID-19 a nivell mundial, ha portat a la suspensió de classes al nostre país, ocasionant preocupació, estrès i incertesa entre la població i sobretot entre mares i pares de família i els petits a casa. Passar molt de temps en el mateix lloc, sobretot si no és una elecció pròpia, pot crear estrès, nerviosisme, claustrofòbia, canvis d’humor,… Per això, ara més que mai, és essencial que la teva llar sigui un espai acollidor i que et faci sentir a gust.

En aquest article vull donar-vos algunes idees per a ajudar les vostres cases a ser llars. Un petit granet de sorra perquè no se us vingui el sostre damunt, ajudant-nos de la decoració i d’algun consell psicològic.

Neteja extra
Amb alguna caixa, calaix vell o taulons que tinguem per casa, podem construir un racó perfecte per a deixar les sabates en l’entrada. Amb aquest suport per a calçat no sols afegim un toc original en el rebedor, sinó que aportem més neteja a la casa. No oblideu l’important que és la bona higiene en aquests dies, tant que pot salvar vides.

Organització de tasques i horaris
Segur que teniu en algun lloc algun tipus de pissarra o alguns folis o llibretes en defecte d’això. Col·loqueu-los en un lloc estratègic de casa i aneu escrivint en ells. En una part, podeu fer un organitzador de tasques; que tenir molt de temps lliure no signifiqui malgastar-lo. Fer-vos un horari per a alguns moments del dia, tant per a coses que us agradin com veure una pel·lícula, com per a coses que no, com netejar. Així sentireu que el vostre dia a dia està una mica més estructurat (a vegades això és bo…).

Ordre a la vista

Agafeu cistells, cistelles o qualsevol cosa per a emmagatzemar que es pugui penjar de la paret. D’aquesta forma no llevareu espai al sòl de l’estada i tot estarà més recollit. La sensació d’ordre ajuda molt a tenir un estat d’ànim relaxat i a més recollir i organitzar us tindrà una estona entretinguts.

El teu propi racó

Crear un racó per a relaxar-se i prendre’s un temps fora pot ser molt bona idea. Amb això vull dir que es pot tenir un petit espai a casa on refugiar-se en les hores baixes. On anar quan estiguem sobrepassats o atabalats. També és bona idea usar-ho quan siguem més d’un a casa per a tenir un temps tot sol. Es pot utilitzar per a llegir, per a fer relaxació o ioga, o simplement per a estar, respirar i res més.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *