Coneixes el reglament RITE?

Coneixes el Reglament d’Instal·lacions Tèrmiques en Edificis? Perquè… si parlem d’inspecció d’edificis, hem d’esmentar el RITE, reglament pel qual es regula el manteniment de les instal·lacions de climatització i de producció d’aigua calenta sanitària.

Què és el RITE?

Comprèn des del disseny i dimensionament, fins a l’execució, manteniment i ús, a més de determinar els procediments que permetin acreditar el seu compliment.

Exigències de les instal·lacions tèrmiques

Quan es dimensionen les instal·lacions tèrmiques i es dissenyen, cal atenir-se a una sèrie d’exigències:

-Qualitat de l’ambient acústic.

-Supervisen també la qualitat tèrmica de l’ambient.

-Revisió de la qualitat de l’aire de l’interior.

-Finalment, analitzen la higiene de l’edifici.

-D’altra banda el reglament establert en els diferents Reials decrets és de caràcter bàsica, per tant les Comunitats Autònomes podran introduir requisits addicionals sobre les mateixes matèries quan es tracti d’instal·lacions radicades en el seu territori.

Quines obligacions haig de tenir en compte?

Tot titular de la instal·lació estarà obligat a realitzar el manteniment de la instal·lació, sempre a través d’una empresa autoritzada. De la mateixa manera, també hauràs de realitzar les inspeccions periòdiques oportunes, així com la custòdia de tota la documentació i registres de tots els controls duts a terme.

Certificat d’instal·lació, sent la informació que ha de figurar la que a continuació es detalla:

-Característiques tècniques de la instal·lació.

-Dades de l’empresa que realitza la instal·lació, de l’instal·lador capacitat i del director de la instal·lació

-Resultat del test de posada en servei.

-Declaració fefaent que la instal·lació s’ha dut a terme a mesura que el projecte i memòria tècnica indiquen i que compleix amb totes les exigències del Reglament.

Passos a seguir en el Certificat de la instal·lació

Una vegada s’ha finalitzat la instal·lació tèrmica i emetre l’aprovació del compliment amb la normativa vigent, s’emet el certificat de la instal·lació acreditatiu del compliment i es pot procedir al registre corresponent.

Els òrgans competents de la mateixa Comunitat Autònoma seran on es procedirà al registre oportú i una vegada finalitzat aquest pas i si el resultat per part de l’Administració és favorable, es pot procedir a la posada en servei, procedint a l’autorització del certificat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *