Si busques pis de lloguer, no et perdis els següents consells

Quan anem a viurem de lloguer sabem que, qualsevol contracte que signem, contempla una sèrie de pautes que totes dues parts han de complir. Aquestes clàusules són d’obligat compliment i poden arribar a provocar que es penalitzi a algun dels implicats per faltar a l’exposat en aquestes. Per aquest motiu, des de Marenmar Immobles volem recordar-te algunes qüestions rellevants que has de dominar abans de signar aquest document.

Sempre que ens planegem anar-nos a viure a un pis de lloguer, és convenient que tinguem definit durant quant temps volem estar en ell. Això és fonamental, atès que la durada quedarà reflectida en el contracte d’arrendament i determinarà un conjunt d’efectes si decidíssim abandonar la propietat abans d’aquest temps.
Una altra qüestió important que has de tractar, previ a la redacció del contracte, és la quantitat que hauràs d’abonar. Si existeixen diferències en aquesta qüestió, el que quedi reflectit per via escrita és al que et comprometràs. Per tant, si no et convenç el que t’està sol·licitant o et prometen una qüestió diferent al que es recull en el document, oblida’t d’aquesta propietat. Arribats a un moment, poden exigir-te el que està estipulat encara que, verbalment, s’acordés una altra cosa.
Entre els punts importants de conflictivitat entre propietaris i inquilins, trobem les qüestions relatives als arranjaments i desperfectes. En el cas que algun element de la teva llar requereixi ser arreglat, com pot ser, la presència d’humitats, embussos en les canonades, persianes que es trenquen o es despengen; això hauria de córrer per part de l’arrendador. De fet, si es negués a realitzar les reparacions que fossin necessàries per al bon funcionament de la propietat, se li podria penalitzar.
Finalment recordar-te que, si l’habitatge que llogaràs es troba moblada i s’afegeix un annex al contracte amb els estris que s’aporten, t’aconsellem que revisis tranquil·lament l’annex i comprovis si és real aquesta informació. Una vegada signat el contracte assumeixes que aquest llistat és real i, si faltés alguna cosa, poden sol·licitar-te una quantitat per a sufragar-ho.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *