Millores en la sostenibilitat i l’eficiència energètica dels edificis

El Departament de Territori i Sostenibilitat de Catalunya va fer públic el passat 25 de juny la convocatòria de subvencions per al foment de la rehabilitació d’edificis de tipologia residencial per a l’any 2018, a la qual destinaran inicialment 8,8 milions d’euros. Aquesta dotació és ampliable en funció de les sol·licituds i la disponibilitat pressupostària. En la convocatòria de l’any passat, les ajudes van ascendir a 4,6 milions d’euros.

Poden accedir a aquestes subvencions les comunitats de propietaris, els propietaris d’edificis d’habitatges i les societats cooperatives formades de forma agrupada per a propietaris d’habitatges o d’edificis. Com a novetat, aquest any també poden accedir les empreses constructores arrendatàries o concessionàries dels edificis i les empreses de serveis energètics per a les actuacions per millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat.

Per poder accedir a l’ajuda, els edificis disposaran, amb caràcter obligatori i prèviament a la sol·licitud de la subvenció, de l’informe de la Inspecció Tècnica de l’Edifici (ITE). Aquest informe ha d’haver-se presentat davant l’organisme competent de l’Administració de la Generalitat de Catalunya per sol·licitar el Certificat d’Aptitud de l’Edifici en un màxim de quatre mesos des de la seva emissió i sempre amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud de subvenció.

Queden exclosos d’aquesta convocatòria la ciutat de Barcelona i els municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es regeixen per les convocatòries de subvenció dels respectius consorcis d’habitatge.

La tipologia d’ajudes subvencionables en la convocatòria 2018 inclou els destinats a la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat; els destinats a la conservació i els destinats a la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat.

Són subvencionables com a millores d’eficiència energètica i sostenibilitat les següents actuacions:

-Les que milloren l’envolupant tèrmica de l’edifici.
-La instal·lació de nous sistemes de calefacció, refrigeració, producció d’aigua calenta sanitària (ACS).
-La instal·lació d’equips de generació o que permetin la utilització d’energies renovables.
-La millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions comunes d’ascensors i il·luminació, de l’edifici o de la parcel·la.
-La millora de les instal·lacions de subministrament i instal·lació de mecanismes que afavoreixin l’estalvi d’aigua.
-La millora o condicionament d’instal·lacions per a l’adequada recollida i separació dels residus domèstics.
-Les actuacions que millorin el compliment dels paràmetres de protecció al soroll.
-Les instal·lacions de façanes o cobertes vegetals.
-La instal·lació de sistemes de domòtica.

 

Què et semblen aquestes millores? Les coneixies?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *