Casa sobre plànol amb canvis no acordats Passos legals per reclamar com a comprador

Comprar una casa sobre plànol és una emocionant aventura que permet als compradors personalitzar la seva nova llar segons els gustos i les necessitats. De vegades, però, els canvis realitzats durant la construcció poden no coincidir amb el que s’havia acordat inicialment. A Marenmar sabem que és crucial que els compradors coneguin els seus drets i els passos legals que cal seguir en cas de desacord.

1. Revisió del contracte inicial
Abans de signar qualsevol contracte, és essencial revisar detingudament els documents inicials, assegurant-se que tots els detalls, des de les característiques de la casa fins als terminis de lliurament, estiguin clarament especificats i acordats per ambdues parts. Qualsevol canvi no acordat posteriorment pot ser motiu de reclamació.

2. Documentar els canvis
Si s’observen discrepàncies entre allò acordat i allò construït, és crucial documentar-ho tot, per això, és important fer fotografies detallades i fer anotacions específiques sobre els canvis no autoritzats. Com més evidència es tingui, més fort serà el teu cas en presentar una reclamació.

3. Comunicació amb el constructor
El pas següent és comunicar-se amb el constructor de manera formal enviant una carta detallada descrivint els canvis no acordats i adjuntant l’evidència recopilada. És possible que el constructor no estigui al corrent dels problemes i pugui estar disposat a corregir-los.

4. Mitjans alternatius de resolució de conflictes
Si la comunicació directa amb el constructor no dóna resultats, considera la possibilitat de recórrer a mitjans alternatius de resolució de conflictes, com ara la mediació o l’arbitratge. Aquests mètodes poden ser més ràpids i menys costosos que un procés legal complet.

5. Consulta amb un advocat
Si tots els intents anteriors fallen, cercar assessorament legal és essencial. Un advocat especialitzat en dret immobiliari et pot ajudar a avaluar la solidesa del teu cas i guiar-te a través del procés legal.

6. Presentar una demanda
En última instància, si cal, es pot considerar l’opció de presentar una demanda. El teu advocat us orientarà sobre com procedir i us representarà durant el procés legal.

Com a comprador duna casa sobre plànol, és fonamental estar informat sobre els teus drets i els passos legals a seguir en cas de canvis no acordats. La documentació adequada i l’assessorament legal són clau per protegir els seus interessos i garantir que la teva nova llar compleixi les expectatives acordades inicialment.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *