6 Consells per a estalviar en la teva factura de la llum

Modificar certs hàbits del dia a dia ens pot ajudar a estalviar en la factura de la llum i per què no, malbaratar menys energia. Es tracta d’adquirir pràctiques senzilles que ens permetran cuidar el planeta. A Marenmar Immobles t’expliquem com pots aconseguir-ho:

Instal·la bombetes de baix consum (LED)
Les bombetes eficients són més cares, però el seu temps de vida útil és més extens i et permetrà pagar un menor import en la teva factura elèctrica. Amb aquesta petita inversió pots estalviar fins a un 80% de l’energia.

Revisa la teva tarifa i potencia contractada
De res serveix reduir el consum de petites coses si tenim contractada molta més potència de la que necessitem. Una idea és utilitzar les tarifes amb discriminació horària, i posar els electrodomèstics durant les hores barri, que és quan el preu de l’electricitat està més baix.

Apaga aparells en estand-by
Normalment no solem donar molta importància a les petites llums que queden enceses en televisions o ordinadors, no obstant això, eliminar aquesta despesa d’energia 24 hores significa estalviar un 10% de tot el que consumeixes.

Aposta per aparells A++ o A+++

Els combustibles fòssils són la principal font d’energia a tot el món, un dels grans responsables de l’increment de les emissions de CO₂. Utilitzar bombetes de baix consum o electrodomèstics de classe energètica A+++ no únicament ens ajudarà a estalviar en la factura de la llum, també a reduir la petjada de carboni.

Descongela els aliments a temperatura ambient
Si necessites descongelar aliments, pots treure’ls de la nevera hores abans de començar a cuinar, per a no haver d’emprar el microones durant minuts. Simplement hauràs de planificar amb temps el que vagis a menjar i no deixar l’elecció per a l’últim moment.

Fes un bon aïllament tèrmic de la teva llar
La millor forma de no gastar a escalfar la nostra casa és evitar que es refredi. (El contrari a l’estiu). Per això, comptar amb un bon aïllament en la nostra llar és essencial per a no perdre l’energia que estem generant. Les portes i les finestres has d’estar ben tancades. Per a aïllar les portes podem utilitzar rivets i en el cas de les finestres podem instal·lar aquelles que compten amb doble vidre amb aïllament tèrmic reforçat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *