Hipoteca inversa vitalícia: Val la pena?

A Marenmar Immobles et parlem d’una modalitat hipotecària dirigida a majors de 65 anys, coneguda com a hipoteca inversa. La hipoteca inversa és un préstec hipotecari per a majors de 65 anys (o en certes situacions de discapacitat o dependència), pel qual una entitat financera paga una quantitat mensual a una persona a canvi del seu habitatge com a garantia.

Com funciona la hipoteca inversa?

El client percep una quantitat mensual per a tota la vida. En cas d’haver-hi dos titulars, la quantitat mensual es percebrà fins a la defunció de l’últim d’ells.
Es tracta d’un producte integrat per:

  • Crèdit hipotecari d’interès fix.
  • Assegurança de renda vitalícia que s’activa si el client sobreviu al termini màxim del crèdit. Si sobreviu a la seva esperança de vida, l’asseguradora paga la renda vitalícia fins a la defunció del major
     

Avantatges de la hipoteca
Un dels avantatges d’aquesta hipoteca, és de poder disposar d’un capital mensualment durant un temps determinat o per a tota la vida, incloent l’opció de cobrar una part al moment de la contractació.
Un altre aspecte favorable, és la possibilitat de mantenir la titularitat de l’habitatge, incloent l’opció de llogar-la si en algun moment no van a seguir ocupant l’immoble.A més, les rendes que es perceben no estan subjectes a l’Impost de la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Existeixen diferents tipus d’hipoteca inversa:

Hipoteca inversa temporal
La hipoteca inversa temporal té l’avantatge d’oferir quotes més elevades, encara que no assegura una renda mensual per a la resta de la teva vida. La renda està limitada a un termini determinat i que sol ser més interessant per a persones amb edats més avançades perquè depèn més del valor total de l’habitatge.

Hipoteca inversa modalitat vitalícia 
En aquest cas, el subscriptor percep una renda mensual vitalícia assegurada, però les quotes són més baixes. Guanya menys que si la renda és temporal, però t’assegura una certa quantitat complementària a la teva pensió per a tota la vida.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *