Consells a tenir en compte a l’hora de comprar un primer habitatge

A Espanya, molts dels joves d’entre 20 i 35 anys viu amb els seus pares, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). No obstant això, una vegada que aquests, tenen accés a l’emancipació, la majoria d’ells opta pel règim de la propietat de l’habitatge en detriment del lloguer. De fet, Espanya es consolida com el país europeu amb una major taxa de persones que viuen en habitatges de la seva propietat.

En aquest sentit, són moltes els dubtes a les quals s’exposen els compradors d’un primer habitatge, des de les relatives a la signatura de la hipoteca com les pertanyents a les despeses derivades de l’ús de l’immoble, per la qual cosa és recomanable que tinguin present els consells més importants a dur a terme a l’hora de comprar un primer habitatge.

Seleccionar l’habitatge adequat
És molt important que quan els clients iniciïn les negociacions per a la compra d’un immoble, obtinguin una nota simple del Registre de la Propietat sobre l’estat en què es troba l’habitatge. Aquest procediment, és significatiu, perquè permet als compradors assegurar-se que sobre aquest immoble no hi ha cap càrrega, embargament, ni cap afecció urbanística.

De fet, en el cas que existís algun embargament sobre l’habitatge el comprador ha de tenir present que si el deutor no pagués, la finca podria sortir a subhasta amb la finalitat de liquidar el deute. És per això que aconsella als compradors assegurar-se que, quan vagin a signar l’escriptura de compra de l’immoble, el venedor hagi cancel·lat prèviament totes les càrregues que puguin existir.

Comptar amb l’import hipotecari no finançat
En tractar-se d’un primer habitatge, la majoria dels clients hauran d’accedir a finançament bancari per a la seva adquisició. En aquest sentit, els compradors han de tenir en compte que les entitats bancàries en general només financen fins al 80% del valor del preu de la compra.

A l’hora d’hipotecar-se, el comprador ha de tenir present el tipus d’interès i el termini als quals el deute serà amortitzada. Així, afegeix que tots dos indicadors van units però que quan el termini és més llarg, el tipus d’interès sol ser més baix. Això no vol dir que es paguin menys interessos al venciment, sinó que només farà que la quota mensual sigui més baix.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *