Tècniques per conservar els teus aliments més temps

Creus que l’única manera de conservar els aliments és guardant-los en el frigorífic? Ja t’adelantem desde Marenmar Immobles que estàs equivocat, ja existeixen moltes altres més formes per a conservar de manera correcta un aliment. Et portem alguns consells per a ampliar el ventall d’opcions a l’hora de guardar els teus aliments.

Al buit: El seu únic inconvenient és que has de tenir la màquina d’envasar al buit per a utilitzar aquest tipus de tècnica. L’envasament al buit aplica una succió de pressió que fa que cada aliment que es conserva en el seu interior, ho faci sense tot just oxigen i gràcies a això, el menjar no s’oxida i dura fins a 4 vegades més. Pots conservar tot tipus d’aliments i salses.

En vinagre: És una conservació perfecta per a aliments amb una acidesa baixa com a cebes, pastanagues, olives, cogombres o alls. Per a elaborar una conserva en vinagre es necessita una gran quantitat de sal perquè la tècnica sigui perfecta. A més si desitges aromatitzar el vinagre, pots fer-lo incloent plantes aromàtiques que dotaran a l’aliment d’un sabor més especial.

Oli: Permet conservar una gran part de les vitamines i propietats que tenen els aliments durant una llarga temporada. L’oli a més protegeix al menjar dels microorganismes i garanteix la salubritat. Pots conservar en oli carns, verdures, peixos, formatges, etc. La majoria de les conserves que consumim es fan amb aquesta mena de tècnica.

En sal: També es diu curació, i s’utilitza principalment en la conservació de carns. El sabor dels aliments curats és molt mejor i està més potenciat que al principi. En conservar la carn en sal, aquesta es posa més tova i permet gaudir d’un producte de major qualitat.

Deshidratada: És una forma estupenda de conservar un aliment sense alterar cap de les seves propietats i nutrients. Solament s’extreu l’aigua de l’aliment mitjançant una calor suau que no altera la seva composició. Pots conservar aquest tipus de menjar durant mesos i fins i tot anys. En deshidratar, l’aliment redueix la seva grandària i ocupa menys espai en guardar-lo.
Confitada: Sumergim l’aliment en un tipus de greix realitzat a partir de mantega aclarida, oli d’oliva i llard de porc. Es cuina tot a baixa temperatura fins que es fa. S’utilitza en carns i en peixos. És fonamental que perquè quedi perfecta, es controli la temperatura en tot moment sense que es produeixi l’ebullició.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *