L’Internet de les coses és ja una realitat

Molt s’està parlant de “l’Internet de les coses” però, és ja una realitat? Des de Marenmar Immobles ens donen algunes claus sobre el desenvolupament d’aquest concepte i la seva presència en les nostres vides.

Pot ser que hagis sentit parlar de IoT (internet of things) o Internet de les coses i que no sàpigues molt bé a què es refereix. Per a resumir, aquest terme, que és un dels més utilitzats per la indústria tecnològica en els últims anys, es refereix a la interconnexió de qualsevol producte amb qualsevol altre del seu voltant. En què es tradueix això en el nostre dia a dia? Doncs en què la tecnologia que utilitzem es comporti d’una manera smart i es connecti entre si, convertint-se en dispositius intel·ligents. Un exemple molt senzill d’aquest desenvolupament tecnològic és l’automatització de la llar: imagina que el teu frigorífic detecta que s’estan acabant els iogurts que emmagatzema, com és “intel·ligent”, el teu frigorífic serà capaç de realitzar una compra a través d’Internet i que, quan arribis a casa, et trobis amb que t’arriba una comanda del supermercat.

Aquesta realitat, que sembla molt llunyana, no ho és tant. Les previsions de la indústria parlen que aquest ús de la tecnologia serà una realitat en 5 anys. Però sense anar-nos a 5 anys vista, en l’actualitat tenim dispositius smart com els wearables, gadgets tecnològics i que són un dels millors exemples del IoT i totes les seves possibilitats.

Tot esportista, pot establir uns objectius i, gràcies a les aplicacions que porten associades, veure com evoluciona fins a aconseguir aquestes fites (i rebre recompenses per això). A més, molts d’aquests productes, et permeten estar connectat i rebre notificacions de xarxes socials, o mails, sense necessitat de treure el mòbil de la butxaca, una característica que els converteixen en especialment interessants per a la pràctica de certs esports (imagina que vas amb bici i pots portar el teu mòbil en la motxilla, mentre reps en el teu rellotge una trucada important).

Tecnologia al servei de les persones, tecnologia que s’utiltiza d’una manera intel·ligent, per a fer la nostra vida millor i poder gaudir millor del nostre temps i les coses que ens agraden. La Internet de les coses és el futur, però ja és protagonista del nostre present.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *