No passis calor a casa: Consells infalibles

Si ets dels pocs privilegiats que tenen aire condicionat a casa, això de passar calor et sonarà a poc, encara que la veritat és que els aparells d’aire condicionat generen bastant despesa energètica, per la qual cosa et recomanem el seu ús prudent i seguir aquests passos per a evitar gastar més del compte i no haver-lo d’encendre a hores innecessàries. Vols saber com pots reduïr el teu consum energètic sense asfixiar-te de calor?

Ventilar la casa a primera hora del matí ajuda a refrescar l’ambient i al fet que les habitacions es mantinguin fresques. Ara si, en les hores punta és important tancar les habitacions i deixar-les el més fosques possibles, incloent persianes tancades. D’aquesta manera mantindrem bona temperatura a la casa i evitarem que entre tota la calor. Una vegada caigui el sol, és el moment de tornar a obrir finestres, persianes i airejar tota la casa.

És molt comú trobar en les cases allunyades de la ciutat ventiladors de paret. També ho són els ventiladors elèctrics, però els de sostre suposen un estalvi econòmic energèticament parlant i en moure constantment l’aire, donen sensació de frescor. A penes ocupen espai a estar en el sostre i es poden adaptar a les diferents grandàries de les habitacions. A més, són molt més sans que l’aire condicionat.

Potser un dels llocs on més calor passem sempre és a la nit en el llit. Per a evitar-ho, a més dels socorreguts ventiladors dels quals parlem abans, sempre és recomanable que utilitzem tèxtils de cotó, ajuden a traspirar i per tant al fet que suem menys. Tots els tèxtils que utilitzem intentem que siguin amb tonalitats clares, absorbeixen menys la calor i donen sensació de frescor.

En quan als electrodomèstics, tots sabem l’estalvi econòmic que suposa apagar del corrent els electrodomèstics que no estiguem usant i per descomptat, sempre evitar el stanby. En aquesta ocasió, a més de que aquestes mesures ens ajuden a estalviar en la factura de la llum, també fa que el nostre pis baixi uns graus de temperatura.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *