Consells per a escollir la pintura de les parets de la teva llar

Entre els factors per a considerar triar un color per a pintar les teves parets destaquen: la intensitat de la llum que tens a la teva llar, la grandària de l’espai del que disposes i el tipus d’habitació que vols decorar. Tenint en compte aquests elements et serà molt més senzill escollir un color per a la teva llar. Com pots aconseguir-ho?

Per a pintar les parets d’una habitació petita el millor serà triar colors que no siguin intensos; en aquests casos sempre és millor seleccionar tons freds que càlids. Si vols donar-li un toc personal i pintar amb un color més cridaner, el més recomanable és utilitzar-ho en les parets perpendiculars a aquelles que tinguin finestres, perquè la llum natural es reflecteixi en elles. No únicament la grandària de les finestres és important, ja que també és important considerar quanta llum entra a l’habitació

Com deiem anteriorment, el tipus d’il·luminació que tinguis a l’habitació també és un factor clau per pensar en els colors per a casa. Per exemple, un color càlid o fred el pot ser encara més amb una llum LED de les mateixes característiques. En tant, els focus halògens aporten una llum blanca que realça els tons.

El tipus d’habitació que volguis pintar també és un factor que et pot ajudar a triar el millor color per a pintar les teves parets. Per exemple, no és el mateix pintar un estudi que un dormitori, o la cuina i el menjador. Encara que no hi ha regles de colors per a cada espai, sí que és important tenir en compte la seva naturalesa; en un bany, els colors que brindin una sensació de calma i neteja solen ser els favorits; en un menjador es pot experimentar amb un to d’accent en una paret per a realçar un element, mentre que en un estudi és millor utilitzar un color estimulant com a verd intens o mostassa.

Per últim no cal oblidar els acabats de la pintura. L’acabat de la pintura pot ser un toc subtil, però significatiu per a la pintura de les parets. Si no saps si convé més una pintura mat sobre una setinada, una manera de guiar-te és amb la textura de la superfície.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *