Desinfecta la teva llar del COVID19

Cada dia ens preocupa més el com hem de desinfectar la nostra llar perquè tingui les millors condicions sanitàries possibles i no es produeixi un contagi de malaltia entre familiars que habiten en ella. A més d’evitar malalties produïdes per virus o bacteris, tenir la casa desinfectada i higienitzada la fa més confortable i es redueixen la contaminació i la càrrega ambiental.

L’ozó, clau per a la desinfecció de la llar
L’ozó és un excel·lent desinfectant de l’aire, aigua, aliments i superfícies. En el seu procés de desinfecció, no genera cap mena de residual químic, perquè es descompon naturalment en oxigen. A més, té propietats d’eliminació de males olors. Segons diversos estudis científics, l’ozó no té límits en el número i espècies de microbis que pot eliminar, atès que actua sobre aquests a diferents nivells.

El gas ozó introduït mitjançant ozonitzadors o generadors d’ozó domèstics en qualsevol estada de la llar realitza dues funcions principals: microbicida i eliminació de les olors. L’ozó com a microbicida elimina bacteris, virus, fongs i espores, mentre que com desodoritzant elimina tot tipus d’olors sense deixar restes residuals ni encobrir l’olors com fa un ambientador. Aquest tractament d’ozó és especialment molt útil en espais tancats de la nostra casa on no se sol renovar l’aire constantment; i en moments de gran risc de contagis de malalties com pot ser la grip, coronavirus o una altra malaltia respiratòria per aire o superfícies que es toquen amb la mà. Amb l’ús dels ozonitzadors s’eliminen en la llar les males olors que poden haver-hi en qualsevol racó de la llar, així com la proliferació de virus i bacteris, que no veiem però no obstant això poden ser perjudicials per a la salut.

Per a desinfectar de forma segura, caldria utilitzar i tenir en compte uns certs antisèptics que si fan la seva funció de desinfecció. L’aigua oxigenada és un exemple, perquè serveix per a desinfectar superfícies com el ratolí, la taula, l’ordinador o el teclat. L’alcohol, a més d’utilitzar-se per a la neteja de mans, es pot utilitzar també com a desinfectant de superfícies. Per part seva, la povidona iodada és antifúngica i bactericida. Un altre dels productes destacats per a desinfectar la casa és el lleixiu. És aconsellable netejar primer la superfície amb aigua i sabó i posteriorment usar un lleixiu sense perfums, complint amb la dosi establerta. S’ha de barrejar amb aigua freda, perquè en cas contrari s’evapora el clor i no serviria com a desinfectant. Es recomana ventilar l’espai durant i després del seu ús. D’altra banda, el vinagre blanc destaca com a remei casolà.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *