Vols vendre un pis? Consells claus per garantitzar l’èxit

Quan volem vendre un pis, el nostre objectiu principal és aconseguir fer-lo al millor preu possible i tancar el negoci en les condicions més beneficioses per a nosaltres. Per això, per a aconseguir concretar l’operació, serà necessari que totes dues parts accedeixin a negociar els termes de la compravenda. Aquesta fase és clau, ja que d’ella depèn l’èxit o el fracàs de la venda. Si estàs en aquest moment, a Marenmar Immobles et donem alguns consells que has de conèixer:

Hem d’estar convençuts
Moltes vegades quan volem vendre un pis pot sorgir una certa pressa, especialment, quan portem molt temps intentant sense èxit aconseguir un comprador. No obstant això, és molt important que mantinguem la calma i tinguem molt clares les nostres necessitats. En aquest sentit, resulta vital que definim amb anticipació la nostra postura i que sapiguem els termes que podem acceptar i els que no.

Tenir un pla B

Una cosa és tenir clares les nostres necessitats i cuidar dels nostres interessos, però això no significa tancar l’orella. Hem de ser flexibles i estar oberts a escoltar la proposta de l’altra part, avaluar-la i buscar un pacte que ens beneficiï a tots dos. En cas contrari, més que una negociació seria una imposició i podríem perdre valuoses oportunitats. Per això és recomanable fixar un preu que doni marge a la negociació i que ens permeti estudiar totes les ofertes que rebem pel nostre pis.

Deixar-ho tot per escrit

La venda d’un habitatge és una transacció important que té moltes implicacions i involucra grans quantitats de diners. D’aquí ve que no podem deixar res a l’atzar i és vital que quedi constància per escrit de tot el que pactem verbalment amb el comprador durant la negociació.

Així que és aconsellable que signem un contracte d’arres amb el comprador per a lligar el negoci. Aquest no és més que un acord privat entre totes dues parts que reflecteix totes les condicions importants de la venda: preu, quantitat lliurada com a senyal de reserva, repartiment de les despeses o termini màxim per a signar l’escriptura, entre altres.

En definitiva, per a tancar la negociació de la venda del nostre pis amb èxit és important que tinguem clares les nostres necessitats, però que també estiguem oberts a escoltar diferents propostes.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *