Com educar als més petits de la casa sobre el consum responsable

Donar exemple és la millor escola per a educar als teus fills a ser consumidors conscients i consumir menys recursos, d’una manera més sostenible i, també, més solidari. A Marenmar Immobles t’expliquem com pots aconseguir-ho!

Què és el consum responsable?
El consum responsable es resumeix a ensenyar dues màximes als petits: consumir menys i d’una manera més sostenible. Però no n’hi ha prou amb seguir aquests hàbits de consum. És essencial anar més enllà i educar als més petits de la casa perquè aquest sigui el seu model, tant en la família com en a l’escola.

Juga amb ells educant-los
Realitza jocs amb ells sobre el consum a casa i fomenta’ls tu mateix: com fer joguines amb materials reciclats, apagar les llums i fer un bon ús de l’aigua. Ensenyar als nens no és difícil, fins i tot encara que siguin molt petits.

Dóna exemple
L’exemple és la millor escola, perquè els adults (pares, professors…) són el principal model en el qual es fixen els més petits a l’hora d’adquirir pautes i hàbits de conducta. Pertant ja saps, comença canviant els hàbits a casa!

Ensenya a consumir menys
Pots educar al teu fill en fer la compra fent que es qüestioni què és prescindible i què no. Així, hem d’explicar als més petits que és crucial consumir menys, perquè el reciclatge no és la solució a les tones de residus que generem.

Ensenya el poder dels gestos senzills
Pares i professors no es cansen de repetir-lo: apagar les llums, tancar les aixetes per a estalviar aigua, baixar la calefacció… Com a pares hem d’incidir en això i explicar als més petits el fet d’estalviar electricitat, calefacció, aigua o combustible fa que millori la qualitat de vida de la col·lectivitat.

Compra productes sostenibles
Cal educar per a consumir de manera sostenible. En fer les compres ensenya als teus petits en triar els productes pel seu preu i la seva qualitat, però també perquè siguin respectuosos amb el medi ambient.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *