Tot sobre el certificat d’eficiència energética immobiliari

Abans de plantejar-te realitzar qualsevol operació immobiliària, has de saber que, cada vegada més, s’està controlant que els immobles reuneixin una sèrie de requisits. Això permet aportar una gran informació al potencial client i decidir, amb major coneixement, si desitja continuar amb la gestió o, per contra, desestimar-la.

A Marenmar Immobles, considerem de vital importància que coneguis el denominat certificat d’eficiència energètica, atès que s’ha convertit en un document obligatori, tant en el lloguer com en la venda dels immobles.

En el cas que et falti aquesta documentació, tan sols hauràs de contractar a un tècnic qualificat per a realitzar certificacions d’aquest tipus. Aquest professional, realitzarà una visita a la teva propietat per a recaptar informacions sobre diverses qüestions, com les instal·lacions que posseeixes o l’orientació del teu habitatge. A més, requerirà que li aportis dades relacionades amb les dimensions de la propietat o l’antiguitat d’aquesta. Amb tot això, realitzarà un càlcul de l’eficiència del teu habitatge i li assignarà una determinada categoria.

Aquestes categories es determinen amb la utilització de lletres que van de la “A” a la “G”. Com ja intuiràs, les cases tipus A so les més eficients que poden existir, atès que consumeixen fins a un 50% menys d’energia que la mitjana nacional. En l’altre pol estarien les cases tipus G, que impliquen un consum fins a un 25% superior a la mitjana. No obstant això, has de saber que, en l’actualitat, la majoria de les propietats reben un certificat E, que implica un consum mitjà.

Quant al preu, hem d’advertir-te d’una qüestió. Ja estem trobant molts professionals que van baixant excessivament els costos dels seus serveis i comencen a emergir problemes associats, com que la categoria atorgada es trobi per sota de la real. Per aquest motiu, t’aconsellem que acudeixis a una persona que t’ofereixi autèntiques garanties, encara que hagis d’assumir un cost una mica superior. Tingues en compte que hauràs de presentar el teu certificat en el registre de la teva comunitat autònoma. Això és el que et permetrà continuar amb l’operació que desitjaves realitzar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *