Consells per a experts en carpinteria

Si ets dels què sempre optes per reformar petits detalls dels mobles de la teva llar per tu mateix aquests consells et serviran d’ajuda per a la pròxima vegada que hagis de posar-te a la feina. És important tenir en compte tots els detalls i tenir un pla per a veure com realitzar aquests petits arranjaments. Et donem alguns consells i senzills tips per a treballar amb la fusta i arreglar o restaurar qualsevol element de fusteria de la teva llar.

– Clavar un clau és senzill, però si tens un suport que t’ajudi la tasca serà més segur i precís. No et preocupis, amb una pinta de pues serà suficient per a subjectar el clau i martellejar amb força i seguretat.

– Per a tallar contraxapat amb un xerrac, és aconsellable col·locar una cinta adhesiva en la zona del tall, la qual cosa impedirà que surtin estelles en les vores i aconseguiràs un tall net i segur.

-Assembli de forqueta. Molt senzill i pràctic, és un tipus d’unió molt resistent. Consisteix bàsicament a retallar els extrems de les dues peces a unir, deixant en un costat dues espigues i en l’altre una sola, de manera que puguin encaixar, per a unions de fusta molt resistents.

A l’hora de fer un assembli amb cargols, també convé realitzar prèviament un petit buit amb el trepant, que sigui menys al gruix del cargol i de llarg més o menys la meitat de la longitud d’aquest. Així aconseguirem un millor acabat i evitarem que s’esquerdi la fusta. A més, si utilitzem un tornavís elèctric, l’aconsellable és realitzar les últimes voltes amb un manual així evitaràs que la fusta s’esquerdi al voltant del forat d’assembli.

–Neteja de la fusta Molt important també és saber eliminar possibles taques de la fusta que sorgeixen per l’ús. Així, per exemple, per a eliminar cèrcols de gots o cremades de cigarret, podem fregar en el sentit de la veta amb cendra i oli d’oliva, i netejar amb un drap sec. També podem usar alcohol de cremar per a eliminar restes de tinta.

Per a llevar esgarrapades de la fusta, podem emprar dents d’all. Estenem l’all per l’esgarrapada emplenant el buit i deixem assecar. Després ho retirem i netegem bé amb un drap sec, i apliquem cera per a mobles.

En el cas de necessitar un professional que t’ajudi i et dugui a terme un seguiment de les tasques a realitzar, no dubtis a contactar-ne.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *