Reformes a llar: Què diu la llei?

Si el que vols és reformar el teu habitatge és necessari realitzis una sèrie de gestions per poder tramitar una llicència o permís d’obres.
Al blog de Marenmar Immobles t’informem sobre què diu a llei sobre les reformes de la llar.

El tipus de permís d’obres depèn dels treballs que es realitzin en la reforma i dels requisits establerts a l’Ajuntament del municipi on es vol fer l’obra. Per estar d’acord amb la legalitat, i per fer les teves reformes de forma segura i evitar sancions, és recomanable contractar a un professional acreditat.

Sol·licitar una llicència d’obres
El primer pas abans d’iniciar els tràmits necessaris per dur a terme una obra és efectuar la consulta prèvia a l’Ajuntament de Barcelona. La consulta permet conèixer què tipus de document es necessita tramitar, en funció del tipus d’obra que es vagi a fer i de la ubicació: llicència, comunicat, assabentat, i també aconseguir la documentació necessària per presentar la sol·licitud.

Tipus de permís d’obres
L’Ajuntament de Barcelona classifica els tipus d’obres segons la seva naturalesa i estableix que tipus de llicència li correspon segons l’ordenança municipal.

Obra major: correspon a aquells treballs que per la seva complexitat requereixen un projecte d’obra com per exemple grans rehabilitacions d’edificis, modificacions en la façana, construcció de nova planta, construcció de piscines, etc.

Obra menor: correspon a obres més senzilles quant a la tècnica, i són més econòmiques. Les obres menors es classifiquen en tres tipus:

Primera classe :  aquelles reformes que impliquen una modificació parcial de l’estructura de l’edifici, reformes en diversos habitatges d’un mateix edifici, reformes de locals, instal·lació d’ascensors a l’interior d’un edifici, etc.

Segona classe: són les reformes que afecten puntualment a l’estructura de l’edifici, aquells treballs de reforma que impliqui un canvi de la distribució actual de l’habitatge, etc.

Tercera classe: són en els casos en què les reformes d’habitatges, locals, vestíbuls i escales comunitàries no impliquin una modificació en la distribució, estructura o façana, per exemple pintar, canviar el sòl, instal·lacions, entre uns altres.
En aquest cas només cal comunicar les actuacions sense haver d’aportar cap tipus de documentació.

A Marenmar Immobles et podem assessorar en les reformes de la llar. Pregunta’ns sense compromís.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *