Quins sòls són millors per a la teva casa?

Si el que vols és millorar l’aspecte del sòl de la teva casa, segurament t’hauràs fet la mateixa pregunta: És una bona opció canviar el sòl? Els sòls de fusta són un dels materials més utilitzats per construir els sòls de moltes cases, ja que aquest tipus de sòls, a diferència de les rajoles, solen ser més lluminosos i afavoridors, encara que de vegades requereixen d’un gran manteniment. A Marenmar hem elaborat uns consells els sobre beneficis i contres de comptar amb un sòl de fusta.

Avantatges de comptar amb sòls de fusta:

-Durada: la fusta és un dels materials més longeus que podem trobar actualment al mercat. Existeixen cases que després de 100 anys encara conserven el seu sòl original de fusta gràcies a un correcte manteniment.

-Neteja: la paraula senzillesa defineix el tipus de neteja que necessiten els sòls de parquet. Amb només escombrar una mica la superfície o passar l’aspiradora cada cert temps, aconseguirem que la nostra llar llueixi perfecte i sense rastre de pols. Hi ha qui assenyala que no convé esforçar-se per reparar possibles rascades o esquerdes que apareixen en la fusta arran de cops o caiguda d’objectes, ja que aquestes marques aporten un aire més personal a l’habitatge.

– Comoditat:
la fusta és un material que actua com a aïllant, la qual cosa fa que el sòl conservi la calor i puguem anar descalços sense preocupar-nos d’agafar un refredat.
A més, la fusta garanteix calor a l’hivern i frescor a l’estiu motiu pel qual la nostra llar sempre tindrà una temperatura ambienti bastant confortable.

-Salut: el parquet és perfecte per a les persones que pateixen algun tipus d’al·lèrgia perquè no acumula àcars de la pols, pol·len o qualsevol un altre agent perjudicial per a la salut. Aquesta situació és habitual en cases decorades amb catifes.

– Varietat d’estils: els fabricants de fusta són conscients que el parquet cada dia guanya nous adeptes, per la qual cosa contínuament trobem els nostres estils de decoració que van des dels ambients més clàssics fins als més moderns. També existeixen una àmplia oferta a l’hora de triar el tipus de fusta que volem, ja sigui de roure, cirerer, entre d’altres.

Ara parlarem dels inconvenients que té apostar per la fusta:

-Preu: l’elevat cost de la fusta és la pedra angular de les crítiques al parquet. Si volem una bona fusta per al nostre sòl, el metre quadrat sol sobrepassar els 9 euros. A més, la instal·lació del sòl ens obliga a disposar d’un pressupost engruixat.

-Cures: la fusta és resistent, però la lluentor es desgasta amb facilitat i això resta punts a la decoració d’una estada. És convenient polir la fusta amb certa regularitat, sense oblidar que com més dura sigui la fusta, més difícil serà fer-ho.

-Soroll: les taules de fusta separades o desgastades amb el pas del temps produeixen sorolls molt incòmodes quan entren en contacte amb la sola d’una sabatilla, per exemple. Això disgusta als habitants de la casa i als veïns depenen dels casos, per parts iguals.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *