Com netejar els vidres d’una llar

Per a molts netejar els vidres és una tasca impossible, ja que sempre queden marques, vetes i petjades. Cada vegada que es netegen els vidres cal netejar les finestres, persianes i marcs. Primer cal netejar la persiana, després el marc i per últim els vidres, ja que si netegem primers els vidres, en netejar la resta els embrutarem novament.

Netejar les persianes
La neteja freqüent de les persianes impedeix l’acumulació de pols entre les escletxes, brutícia molt difícil de treure. Això s’evitarà passant un plomall totes les setmanes. Quan plou generalment es baixen les persianes per a no tacar els vidres. Si les persianes queden esquitxades, netejar amb un drap mullat en aigua amb detergent, aclarir perfectament i assecar. Si la brutícia s’ha incrustat, agregar a l’aigua unes gotes d’amoníac i fregar amb raspall. Realitzar aquest procediment per dins, en els marcs i les finestres. Per a netejar les persianes amb gelosies graduables, mullar un guant de tela en aigua amb detergent i passar per cadascuna de les lamines de la persiana. Aclarir els guants cada punt per a mantenir-los nets. Canviar l’aigua quan sigui necessari.

Netejar els marcs
Primer es netegen els marcs i després els vidres. Sinó en netejar el marc s’embruten els vidres. Si els marcs són de fusta no cal mullar-los, cal pasar-hi amb un drap humit ben escorregut. Canviar l’aigua cada vegada que es posi bruta. Els marcs d’alumini queden impecables quan es netegen amb aigua i sabó.

Netejar vidres i miralls
Hi ha moltes tècniques i suggeriments per a netejar vidres. Des dels diferents productes comercials amb alcohol fins a les receptes casolanes més inusuals. Dins de les formules casolanes trobem la mescla d’aigua i una mica de vinagre. Desgreixa i dóna lluentor.

També posant en parts iguals vinagre blanca amb amoníac i aigua, s’obté una mescla de ràpida evaporació que deixa molta lluentor.
Els vidres es poden netejar amb draps que no deixin pelussa o els netejavidres amb goma en l’extrem. L’avantatge d’aquest instrument és que no deixa petjades i només cal assecar les vores. Per a aconseguir que els vidres del bany brillin i no s’entelin amb facilitat, cal netejar amb un preparat de 2/3 parts d’aigua i una de vinagre blanc. Es frega el mirall amb paper de periòdic humitejat amb aquesta preparació i s’asseca amb un drap de cotó.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *