Plantes, quadres i catifes: quina decoració es permet al replà de l’escala

Decorar el replà de l’escala a una comunitat de propietaris pot ser una manera senzilla d’embellir i personalitzar un espai compartit. Abans de posar en pràctica qualsevol idea decorativa, però, és fonamental conèixer les normatives, els drets i les limitacions que regeixen l’ús d’aquests espais comuns. A Marenmar t’ho expliquem perquè no tinguis problemes a la teva comunitat.

 

El replà de l’escala en una comunitat és considerat un element comú, ja que és necessari per accedir als habitatges privats. És a dir, sense accés a aquest espai no es podria accedir a les zones privatives de cada propietari. El mateix passa amb altres espais com el portal, les escales, els passadissos i els patis, els quals també són considerats elements comuns, i el seu ús ha de complir les normatives establertes per evitar conflictes.

 

Segons la Llei de Propietat Horitzontal (LPH), a l’article 9, els propietaris han de respectar les instal·lacions i els elements comuns, fent un ús adequat i evitant causar danys. Això també s’aplica al replà de l’escala, i encara que en general els veïns respecten aquest espai, la decoració de les zones comunes pot generar controvèrsies.

 

Pel que fa a si cal un acord de la junta de propietaris per decorar el replà, la LPH estableix que per adoptar decisions sobre l’ús d’aquests espais, n’hi ha prou amb la majoria dels vots dels propietaris que representin més de la meitat de les quotes de participació. Això implica que les decisions sobre decoració es poden prendre amb un simple acord majoritari.

 

Pel que fa a què es pot col·locar al replà, la decoració ha de ser respectuosa amb els drets dels altres veïns. És comú que alguns decorin amb plantes, quadres o altres elements, però cal evitar interferències en el pas o crear riscos. A més, si es col·loquen objectes personals, com ara bicicletes o carrets, sempre és recomanable que s’arribi a un consens amb els altres propietaris per garantir la seguretat i el benestar de tots.

 

Si un veí decora sense permís, es pot recórrer al diàleg o a la junta de propietaris per resoldre el conflicte. Si això no funciona, es podrien prendre mesures legals. A més, si un objecte col·locat de manera indeguda causa un accident, el responsable serà el propietari que el va instal·lar.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *