Com reduir el consum d’aigua a casa: 10 consells útils

La manca recent de pluges ha reduït dràsticament els nivells d’aigua als embassaments de Catalunya, cosa que ha portat a l’activació d’una fase d’excepcionalitat. Com a resultat, s’han implementat restriccions per limitar-ne el consum, com ara la reducció de litres d’aigua per persona al dia, l’apagada de fonts públiques, l’ús d’aigua freàtica per al reg i el tancament de dutxes a les platges.

 

És crucial que tots participem en aquest esforç, adaptant els nostres hàbits de consum per gestionar aquest recurs vital de manera eficient. Tot i que les pluges recents han millorat lleugerament la situació dels embassaments i algunes restriccions s’han relaxat, no hem de baixar la guàrdia. A Marenmar t’oferim consells pràctics per estalviar aigua a casa i reduir la factura mensual:

 

  1. No deixis l’aixeta oberta: En raspallar-te les dents o rentar-te les mans, tanca l’aixeta per estalviar fins a 8 litres d’aigua per minut.
  2. Tria la dutxa al bany: Una dutxa utilitza menys aigua que un bany. Mentre esperes l’aigua calenta, recull l’aigua freda a les galledes per reutilitzar-la en la neteja o el vàter.
  3. Col·loca reductors de cabal: Aquests dispositius són econòmics i fàcils d’instal·lar, i redueixen el flux d’aigua sense afectar la pressió.
  4. Fes servir el rentaplats ple: aquest gest pot estalviar entre 20 i 40 litres d’aigua comparat amb rentar plats a mà.
  5. Tanca l’aixeta en rentar plats a mà: Utilitza una palangana per esbandir i estalviar aigua.
  6. Instal·la cisternes amb doble descàrrega: Permeten triar entre una descàrrega completa o parcial, reduint el consum d’aigua.
  7. Col·loca una ampolla a la cisterna: Omple una ampolla amb aigua i col·loca-la a la cisterna per reduir el volum d’aigua utilitzat a cada descàrrega.
  8. Cura amb les fuites: Les fuites en aixetes o vàters poden desaprofitar centenars de litres al dia, per la qual cosa és important reparar-les immediatament.
  9. Rega a les hores més fresques: Regar al clarejar o al vespre minimitza l’evaporació. Utilitza sistemes de reg per degoteig per a una distribució més eficient de l’aigua.
  10. Recull aigua de pluja: instal·lar un sistema per recol·lectar aigua de pluja pot reduir l’ús d’aigua potable en regs i neteja exterior.

 

Implementant aquests consells no només contribuiràs a la conservació de l’aigua, sinó que també notaràs una reducció significativa a la teva factura. Actuar ara és vital per fer front a la crisi climàtica i garantir un futur sostenible.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *