Els temors més recorrents dels propietaris immobiliaris

Uns dels principals temors de molts propietaris, és quan posen a disposició la seva propietat en règim de lloguer, i la possibilitat que no arribin a abonar-los les quotes que tenen estipulades. Per a tranquil·litat de tots, des de Marenmar Immobles hem de dir que aquest tipus de situacions resulten més excepcionals que habituals. No obstant això, amb un caràcter merament preventiu, t’aportarem informació de com hauries d’actuar si et trobessis davant tal problemàtica

Hem de fer una primera distinció entre el que són els endarreriments i l’impagament. L’endarreriment implica que l’inquilí abona amb demora, encara que sigui d’uns dies, la quantitat determinada pel gaudi de l’habitatge. L’impagament implica que aquest abonament no es realitza. No obstant això, a nivell jurídic, totes dues circumstàncies poden arribar a catalogar-se de la mateixa forma. Quan estem en aquests supòsits i després de veure’ns en la situació en diverses ocasions, haurem d’intentar solucionar la problemàtica amb el nostre inquilí aportant-li un avís per escrit.

Si després d’intentar-ho, continués amb la mateixa actitud, podrem emprendre la via judicial. A través d’aquesta, podem sol·licitar que se’ns abonin les quantitats que se’ns deuen, que es rescindeixi el contracte que hem establert o que es passi a desnonar a l’inquilí.
El que et decantis per una opció o una altra, dependrà de la solvència que pugui tenir aquesta persona, atès que, si és insolvent, no arribaràs a cap lloc i demoraràs encara més la situació. En tal cas, la millor opció és optar pel desnonament. D’aquesta manera, podrem recuperar la nostra propietat, encara que, a vegades, suposi renunciar al cobrament del deute que teníem pendent. Encara que això t’arribi a enervar, pot ser que sigui la millor opció. Una vegada que s’ha donat ordre d’execució del desnonament, l’inquilí té un termini per a recórrer-lo.
Com veus, totes les alternatives de resolució són igualment desagradables.
No obstant això, si et trobes amb un inquilí maliciós, que l’única cosa que desitja és aprofitar-se de nosaltres, no et quedarà una altra alternativa i hauràs de decantar-te per aquestes mesures tan contundents.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *