Consells per a la gestió de l’economia financera

Si alguna cosa hem après én els l’últims anys és el maneig de l’economia. A Marenmar Immobles, sabem que la capacitat financera de les famílies ha anat pujant però de manera molt progressiva. Això ha afavorit l’increment en els preus dels habitatges, amb independència que l’operació a realitzar sigui un lloguer o una compra.
Pel que fa a aquests últims, hem assistit a un augment de la sol·licitud de préstecs hipotecaris. Per això, volem oferir una sèrie de qüestions que has de plantejar a la teva entitat bancària abans de decidir-te a signar qualsevol tipus d’hipoteca.

Hem de ser conscients que la concessió d’un préstec sol portar associada una sèrie de comissions, com són la d’obertura i la de tramitació. Per això, sempre és recomanable informar-nos de quant haurem de pagar per elles. Si amb el pas dels anys, desitgem eliminar aquestes quotes perquè tenim suficient liquiditat per a sanejar els nostres comptes, hauràs d’afrontar el pagament de la cancel·lació total o parcial del préstec.

En aquest punt, has de saber que cada entitat es mou en uns percentatges variables. No obstant això, el més habitual és que aquests no superin el 0,50% si ho fem durant els primers 5 anys de vida del préstec i el 0,25% si ho fem la resta d’anys.
La següent pregunta que té una gran transcendència i que no has d’oblidar, està relacionada amb la necessitat d’avals bancaris. Pot ocórrer que, perquè et concedeixin la hipoteca, la teva entitat bancària sol·liciti la presentació d’un aval.

Si fos el teu cas, has de saber que legalment, no serà necessari presentar cap aval si el préstec sol·licitat és inferior al 80% de l’import de la taxació. Tingues en compte que la persona que funcioni com el nostre aval respondrà amb tots els seus béns en cas que existeixin impagaments de les quotes. Per sort hi ha entitats que, després de pagar el 20% del préstec, allibera a l’aval designat de tota càrrega.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *