3 Consells per millorar l’eficiència energètica de la teva llar

Canviar els vidres de les finestres, instal·lar plaques solars, comprar electrodomèstics amb qualificació A+… Millorar l’eficiència energètica d’un habitatge no és precisament barat, especialment si l’immoble té ja uns anys. De fet, la factura sol ser tan elevada que, per norma general, és necessari demanar finançament per a poder cobrir-la.
Així i tot, existeixen algunes vies per a reduir el cost de la reforma o del nou equipament.

Finança la reforma amb un préstec verd
En segon lloc, és important triar bé el préstec amb el qual finançarem les accions que durem a terme per a millorar la sostenibilitat de la nostra llar. Des de Marenmar Immobles t’aconsellen optar per crèdits dissenyats específicament per a aquesta finalitat, perquè solen ser més econòmics que els productes genèrics per a cobrir el cost de les reformes o de qualsevol necessitat de consum.

Per norma general, es poden demanar per a finançar qualsevol acció que serveixi per a millorar l’eficiència energètica d’un habitatge: reformes, equipament, instal·lació de plaques solars… Alguns, fins i tot, poden sol·licitar-se també per a adquirir vehicles elèctrics, híbrids o propulsats per carburants alternatius baixos en emissions.
Aprofita les ajudes públiques
En primer lloc, és aconsellable fer un cop d’ull a totes les ajudes públiques que ofereix l’administració espanyola per a fomentar la millora de la sostenibilitat dels habitatges. En aquest sentit, són especialment interessants les subvencions del Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021, perquè permeten cobrir fins al 40% de la factura amb un màxim de 12.000 euros (pot ser major per a col·lectius vulnerables i per a ciutadans joves o amb algun tipus de discapacitat).

Avança capital del crèdit sempre que puguis
En tercer i últim lloc, t’aconsellem realitzar amortitzacions anticipades (parcials o totals) del crèdit sempre que sigui possible. D’aquesta manera, es generaran interessos sobre un capital menor, per la qual cosa el preu del préstec s’abaratirà significativament.

A més, perquè l’estalvi sigui encara major, és convenient demanar al banc que, després de l’avançament, redueixi el termini del crèdit en comptes de la quota. Així, podrem retornar els diners en menys temps i estalviarem més en interessos. També és recomanable realitzar aquests reemborsaments anticipats en els primers anys de vida del préstec, que és quan es paga més en interessos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *