Quins consells ha de tenir en compte una persona de la tercera edat que viu sola?

Coneixes a persones de la tercera edat que viuen soles i t’agradaria saber alguns consells de seguretat per al seu benestar? Moltes persones de la tercera edat decideixen viure en solitud i es senten perfectament capacitades per a portar la seva rutina habitual sense problemes.

Vius sol i vols saber si has de tenir en compte algunes cures en el teu dia a dia? Continua llegint i pren nota d’algunes pautes que podran ser-te de gran utilitat.

1. Comunicar-se amb la família i socialitzar diàriament
Un dels punts més importants és el de la relació amb la família i els amics. És bo que existeixi una comunicació diària entre els familiars i amics. Aquest contacte podrà donar-se tant per via telefònica com personalment.

Però és important mantenir un contacte constant entre les persones de la tercera edat que viuen sols amb els seus familiars i amics. D’aquesta manera, en cas de necessitar alguna cosa o requerir certa ajuda, la comunicació serà molt senzilla i fluida.


2. Planificar activitats setmanals

Realitzar certes activitats cada setmana pot ser una bona manera de seguir una rutina, comptar amb una organització i tenir certs moments de distracció amb els quals gaudir. És una bona manera de trobar motivacions i tenir rutines dins de la setmana.

 

 1. Tenir certes mesures de seguretat dins de l’habitatge
  Comptar amb algunes mesures de seguretat evitarà contratemps o accidents innecessaris. Per exemple, en la condícia serà molt més prudent comptar amb un paviment antilliscant perquè no es produeixin caigudes. També serà bo instal·lar barres de seguretat per a una major estabilitat i subjecció dins del bany o la dutxa.

  A l’interior de l’habitatge el millor serà tenir els sòls buidats d’objectes que puguin dificultar el pas o que puguin generar ensopegades. És bo retirar catifes i cables que entorpeixin el pas.

  4. Comptar amb un polsador d’emergència
  Existeixen dispositius que són molt fàcils d’utilitzar i de tenir sempre a mà. Es tracta d’un polsador d’emergència que pot portar-se a manera de penjoll i que en cas de necessitar ajuda tan sols cal prémer-ho per a aconseguir una atenció immediata.

  També és bo comptar amb un telèfon a mà en tot moment per a poder accedir a ell de manera senzilla en cas de necessitar-ho.

  Ara ja coneixes alguns consells d’utilitat per a aquelles persones de la tercera edat que viuen soles. Si a més estàs pensant en adaptar el teu habitatge per a persones d’avançada edat, contacta amb un expert en reformes per a cases destinades a persones de la tercera edat.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *