Segona residència: Sí o no?

Estàs pensant en comprar una segona residència? Però no ho tens massa clar encara? I és que actualment, més de sis milions de llars espanyoles compten amb una segona residència.

Podríem dir que en els últims anys, el sector de les segones residències experimenta un creixement gradual a causa de la recuperació general de l’economia i al major flux de crèdit. El mercat de la compravenda d’habitatge vacacional experimenta el seu màxim en els mesos de l’època estival i formalitza més contractes d’arrendament.

La zona més demandada és el litoral Mediterrani, on el preu mitjà està entorn dels 200.000 euros, sent Múrcia la ciutat més econòmica amb una mitjana de 150.000 euros, seguida de Tarragona (180.000), Alacant (220.000) i la Costa Brava (250.000). La Costa del Sol es situa com la zona més cara per a segons habitatges (360.000 euros).

Entre els anys 2016 i 2017, el lloguer vacacional ha suposat gairebé 14.000 milions d’euros a Espanya amb el lloguer de 20 milions de persones a Espanya, un 20% més que en el període entre 2014 i 2015.

 

Quins avantatges representa adquirir un segon habitatge?

-Si es compra en un bon moment del cicle immobiliari, et permet obtenir plusvàlues al moment de la venda, però comprant en un cicle amb preus baixos. Això permet alhora, gaudir d’un habitatge, sense obtenir el risc d’haver de buscar un lloguer i, si no la utilitzes, pots obtenir rendibilitat mitjançant el lloguer.

Però alhora, la compra té les seves contres:

-Requereix un desemborsament important o recórrer a finançament.
-Pagar impostos de la compra i despeses afegides.

Estàs pensant en comprar una segona residència? A Marenmar Immobles et podem assessorar.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *