Cinc raons per les quals has de sol·licitar el certificat d’eficiència energètica

Si estàs pensant en comprar o llogar un habitatge, has de saber que els immobles han de tenir el seu corresponent certificat d’eficiència energètica obligatori. Conèixer aquest document i el que representa és fonamental, entre altres coses, per a saber si la teva inversió és rendible o no.

El nivell d’eficiència energètica influeix directament en la teva butxaca
El certificat d’eficiència energètica és un document oficial, obligatori, que és elaborat per un tècnic qualificat, que inclou una profunda anàlisi energètica de l’immoble.
Amb això, els futurs inquilins o compradors coneixeran a priori quin és el volum energètic que precisa aquesta construcció i anticipar així la quantia de les factures energètiques. El document pot recollir recomanacions per a reduir el consum energètic de l’immoble.

Després de l’anàlisi realitzada en el certificat d’eficiència energètica es qualifica a l’immoble amb una etiqueta energètica, que resumeix els resultats del certificat en una escala de lletres de la A a la F. Aquesta etiqueta és similar a la que s’utilitza per a qualificar l’eficiència energètica dels electrodomèstics, en la qual A se correspondria amb els immobles més eficients i F amb els menys eficients.

Però, a més, cal tenir en compte que les entitats bancàries comencen a tenir en compte el nivell d’eficiència energètica dels immobles i ja comencen a aparèixer les primeres hipoteques verdes que ofereixen avantatges de finançament a aquelles immobles amb una alta eficiència energètica o en els quals es realitzarà una rehabilitació energètica que millori la seva qualificació.

Obtenir el certificat d’eficiència energètica és senzill i econòmic
Per a obtenir el certificat d’eficiència energètica de l’immoble, n’hi ha prou amb dirigir-se a un tècnic o empresa especialista en l’expedició d’aquests documents. Una vegada ho tinguin en el seu poder, els propietaris hauran de registrar-lo en l’organisme que la seva comunitat autònoma hagi designat per a tal finalitat.

El cost del certificat d’eficiència energètica l’estableixen les pròpies empreses encarregades de realitzar-lo, però sol oscil·lar entre 60 i 150 euros.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *