Pla Estatal d’Habitatge 2018-2021: Ajudes per afavorir l’accés al lloguer

El nou Pla d’Habitatge 2018-2021, contempla una sèrie de factors per fomentar tant l’accés a l’habitatge, com la rehabilitació, especialment per part de col·lectius més vulnerables, com són els joves o la tercera edat. A Marenmar Immobles, et portem un post sobre les ajudes contemplades al Pla d’Habitatge, dirigit a l’accés al lloguer.

Encara ens queden dos anys per gaudir de les aventatges.

L’objectiu que es persegueix amb aquestes ajudes és el de facilitar l’accés als habitatges en règim de lloguer, en aquesta ocasió sense tenir en compte l’edat.


Aspectes que contempla el Pla d’Habitatge 2018-2021


Una de les novetats, té a veure amb la renda bàsica per al lloguer, que ara s’aplicarà sense limitacions d’edat. Poden optar a aquesta, totes les llars amb ingressos inferiors a tres vegades el IPREM, amb un llindar de 4 vegades el IPREM (30.076 euros) per a famílies nombroses i de 5 vegades el IPREM (37.595 euros) per a persones amb discapacitat.


Ajudes al lloguer per a joves

Es tracta d’una ajuda amb la qual s’aportarà fins al 50% de la renda mensual del lloguer a joves menors de 35 anys, per als primers 600 euros, sempre que cobrin menys de 19.000 euros. L’ajuda, en aquest cas, és de 300 euros o 390, en funció de si existeix molta demanda d’arrendament, com per exemple Madrid o Barcelona.

Una altra de les condicions, a més de l’edat, és que les llars sol·licitants tinguin uns ingressos inferiors a tres vegades el IPREM. El llindar serà de quatre vegades el IPREM (30.076 euros) en famílies nombroses i de 5 vegades el IPREM (37.595) en persones amb diferents graus de discapacitat.

Ajudes al lloguer per a tercera edat (+65)
Les ajudes al foment del lloguer també contemplen als majors de 65 anys que guanyin menys de 19.000 euros a l’any. Aquests també podran percebre una ajuda del 50% per pagar el lloguer. També s’inclou una ajuda d’un màxim de 200 euros mensuals per a despeses de comunitat, manteniment o subministraments bàsics. Cal destacar, això sí, que aquesta és una ajuda que únicament es contempla per a persones que visquin en règim de lloguer. Queden exclosos, doncs, els majors de 65 anys que siguin propietaris d’un habitatge.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *