Augment del lloguer d’habitatge per a ús vacacional

En els últims anys, l’augment del lloguer d’habitatge per a ús vacacional és un fet.
De fet, podem trobar opcions fins i tot en els poblets més recòndits de la nostra geografia. El seu atractiu resideix en la possibilitat de fer turisme d’una manera senzilla i econòmica. L’augment de demanda en zones turístiques, com són les costes, o les grans ciutats, està afectant el lloguer tradicional elevant els preus.

Si desitges llogar el teu habitatge, has de saber que no hi ha una llei que ens serveixi de referència per a establir el preu d’un allotjament vacacional. No obstant això, podem aportar-te diverses pistes que t’ajudin a fixar el preu correcte i amb les garanties necessàries.

-Has d’estudiar com funciona aquest tipus de lloguer en la teva zona. Per a això, estudia el mercat i compara els preus dels lloguers disponibles en la teva zona atenent la seva capacitat, situació i les seves qualitats.

-Recorda que, fins fa a penes quatre anys, els lloguers vacacionals estaven regulats per una normativa estatal, la llei d’Arrendaments Urbans. La seva substitució per la Llei de Flexibilització i Foment del Lloguer, els va deixar fora d’aquesta normativa. De manera que depenen de la regulació de les Comunitats Autònomes. Aquesta situació comporta l’existència de diferents normes, que plantegen diferències i semblances. No obstant això, en tots els casos existeixen requisits previs que permeten posar l’habitatge en lloguer i defineixen el temps durant el qual es pot rentar per a ser considerat un lloguer turístic.

-El lloguer vacacional no es diferencia d’un altre tipus de lloguer d’immobles i tots els seus ingressos han de declarar-se en la declaració anual. Com tot ingrés per lloguer, se li poden restar les despeses en els quals s’hagi incorregut, però cal tenir en compte particularitats en alguns casos.

-Si volem promocionar la nostra propietat, Internet es convertirà en nostra més valuosa eina. No obstant això, tindràs més tranquil·litat si la gestió la realitza un expert en aquesta matèria. D’aquesta manera, podràs comptar amb la nostre ajuda i resoldre tots els dubtes que tinguis.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *