Golden visa i el futur dels inversors immobiliaris

Què és la Golden Visa?
Consisteix en la concessió d’un visat de residència per residir almenys 1 any sense necessitat de tramitar la targeta d’identitat d’estranger. Bàsicament, és un tipus visat que permet la residència a Espanya a inversors sempre que inverteixin més de 500.000 euros en la compra d’un habitatge al territori espanyol.

Per obtenir la Golden Visa, no cal residir forçosament a Espanya, n’hi ha prou amb entrar en l’estat espanyol una vegada a l’any. Té un gran atractiu per als inversors, ja que permet la lliure circulació per territori Schengen fins a tres mesos dins d’un semestre.
Això significa la lliure circulació per la majoria dels països de la Unió Europea excepte aquells països no adherits al tractat de Schengen. Des de l’entrada en vigor de la Llei d’Emprenedors, són molts ja els inversors que han obtingut la Golden Visa a Espanya. Segons les últimes dades del Ministeri d’Economia, s’han facilitat un total de 41.094 permisos, en la seva majoria a russos, xinesos, sud-africans, i cada vegada més a nord-americans, que tenen un gran interès en obtenir la residència a Europa, especialment a Espanya, Eivissa i Mallorca.

Quin tipus d’inversions contempla?
Existeix un altre tipus d’inversions vàlides per a la tramitació de la Golden Visa:

• La inversió en capital social com en accions o participacions en empreses espanyoles per un valor d’1 milió d’euros.
• Dipòsits bancaris d’1 milió d’euros.
• Inversions en deute públic espanyol de 2 milions d’euros.
• Inversió en la constitució d’empreses orientades a la innovació científica i tecnològica que suposin gran interès econòmic per a Espanya i portin associades la creació de llocs de treballs.

Havies sentit a parlar de la Golden Visa? Com creus que pot afectar en el sector immobiliari? A Marenmar Immobles volem conèixer la teva opinió.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *